VICTORIA "HELLCAT" CARP - 100 Yoga Teachers

Uppdaterad: 27 okt 2019


Victoria "Hellcat" Carp

I samarbete med 100 Yoga Teachers har Yogatrender.se fått möjlighet att översätta och återpublicera intervjuer som tidigare publicerats på engelska. Med detta vill vi hjälpa till att sprida yogan. Du hittar mer om samarbetet och projektet här.


Namn: Victoria "Hellcat" Carp

Yrke: Yogalärare

Plats:  Stockholm, Sweden

Instagram: https://www.instagram.com/hellcatsyoga

Facebook: https://www.facebook.com/hellcatsyoga

1. Hur har yoga förändrat ditt liv?


Det finns inget kort svar jag kan ge som skulle göra frågan rättvisa. Men om jag försöker skulle jag säga att den hjälper mig att utvecklas. Hela tiden. Den håller mig medveten om den ständiga rörelsen av allt. Låter det vettigt? Genom att utöva yoga känner jag att jag är mer redo för livets olika vändningar, vilket gör mig mer öppen för och välkomnande mot dem. Vad de än är. Och det gör mig snällare, mer tålmodig och starkare.


Dessutom är jag ganska bendy.


2. Vilka är några av de utmaningar du har upplevt som yogalärare?


Det finns så många!!! Hela tiden. Jag menar, som yogalärare skapar och upprätthåller vi en plats för människor som är på en resa. Men varje individ har sina egna utmaningar, tankar, styrkor och värderingar, och det är alltid en utmaning att träffa så många olika människor på deras individuella väg och försöka hjälpa dem att komma vidare.


Det kan vara allt från någon som har en mycket dålig dag och projicerar sin negativitet på dig, till en student som kommer till din klass som har ett psykiskt funktionshinder. Allt detta måste du ta hänsyn till och anpassa för. Varje gång jag undervisar finns det en utmaning. Och jag älskar det.3. Vad är din största svaghet och vad gör du för att förbättra den?


Enkelt: mitt självtvivel. Är jag till någon nytta för den här eleven? Hjälper jag faktiskt? Är det tillräckligt? Gör jag det rätt för dem? Känner de sig säkra med mig?


Frågor som dessa skulle jag säga är min svaghet.


Och jag har en svag känsla av att jag inte är ensam ...;)


För att arbeta genom tvivlet och vara självsäker på det jag gör, praktiserar jag yoga. Och praktiserar, praktiserar och praktiserar. Och det hjälper mig något enormt.


 

4. Vad är din största styrka och hur hjälper det dig att bli en mer effektiv lärare?


Att jag alltid utgår från ett elevperspektiv, för elev är vad jag är först och främst.


Och genom att göra det håller jag mitt ego i schack (ja, de flesta gångerna ....hoppas jag), och min medkänsla är hög, och jag är säker på att det är ett bra sätt att anknyta till eleverna i deras yogautövande och stötta dem i det.


 

5. Hur bygger du upp relationer med dina elever?


Jag ger dem min fulla uppmärksamhet. Jag gör mitt bästa för att lyssna, se dem och röra vid dem. Justeringar med händerna är ett utmärkt sätt till anknytning. OM eleven är bekväm med det, förstås. Att be om lov först är ett måste.


 

6. Vad har hjälpt dig att förbättra dina lektioner sedan du började undervisa?


Att öva.


 

7. Vad gör dina yogakurser unika?


Min uppriktighet i det jag gör.


 

8. Berätta något om din yogalärarutbildning.


Jag har gjort flera, och jag kan inte säga att jag har älskat dem alla, men jag uppskattar dem alla eftersom jag har lärt mig så mycket oavsett om jag gillade det eller inte.


Jag har precis börjat lära framtida lärare själv, och det är ett helvete. Det svåraste, mest spännande och fantastiska jag någonsin har gjort.9. Hur viktigt är meditation för din yogaövning?


Mycket! Men med det sagt har jag inte någon regelbundenhet i min meditationspraktik än. Jag är fortfarande på den mer fysiska asana-nivån. Min asanapraktik är stark på många sätt med en djup regelbundenhet och hängivenhet. Jag arbetar med att få min meditationspraktik till samma plats.


Men när jag väl sätter mig, grundar meditation mig verkligen, vilket för en själ som min är guld värt. Så det är väldigt, väldigt viktigt för mig.


 

10. Vad tycker du är den viktigaste färdigheten en yogalärare bör ha?


Deras hängivenhet till praktiken. Och att de faktiskt själva praktiserar yoga. Utan tvekan. Med den hängivenheten och engagemanget kommer förmågan att lyssna på andra på flera nivåer, medkänsla och viljan att ge utan att förvänta sig något tillbaka.


 

11. Vem har varit ditt största inflytande?


I yogabubblan specifikt? Starka kvinnor som verkligen undervisar hängivet. Som Louisa Sear och Lisa Lahlér.


 

12. Vad är din yogafilosofi?


Praktisera. Jag vet att jag har skrivit detta ord tusen gånger här, men det är det viktigaste för mig, för allt kommer från praktiken. Och jag menar inte bara asanapraktiken, utan också de filosofiska och mentala delarna. Gör asana, studera med din lärare, läs böcker, reflektera själv, meditera och så vidare.


Jag är väldigt förtjust i de åtta grenarna av yoga enligt Patanjali, särskilt de två första; yama och niyama. Det är bara så vettigt.


Med det kommer kunskap, vishet, ödmjukhet, vänlighet och styrka.Originaltexten på engelska hittar du här.


Kom ihåg att du kan prenumerera på våra artiklar och på så sätt se till att du inte missar någon del i detta spännande samarbete.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now