top of page

JOSEFIN DAHLBERG - 100 Yoga Teachers

Uppdaterat: 23 feb. 2020


Cecilia Humble
Josefin Dahlberg

I samarbete med 100 Yoga Teachers har Yogatrender.se fått möjlighet att översätta och återpublicera intervjuer som tidigare publicerats på engelska. Med detta vill vi hjälpa till att sprida yogan. Du hittar mer om samarbetet och projektet här.


Namn: Josefin Dahlberg

Yrke: Yogalärare, chefredaktör på Modette, författare och föreläsare

Plats:  Stockholm


1. Hur har yoga förändrat ditt liv?


Yoga hjälper mig att känna in mig själv. Den hjälper mig att komma ihåg att ta hand om mig själv och lär mig att allt är okej. Jag kan inte vara "perfekt" varje dag. Vissa dagar lyser jag och andra dagar känner jag mig trött och oinspirerad och det är okej. Om jag gör min yoga (och meditation) vet jag att jag inte kan ljuga för mig själv om hur jag känner mig. Jag är mer connected till mig själv!2. Vilka är några av de utmaningar du har upplevt som yogalärare?


Jag har bara varit yogalärare i ungefär ett år, hittills går allt väldigt smidigt men jag märker att jag verkligen behöver sakta ner och göra en sak åt gången. Jag kan inte förvänta mig att mina elever ska känna allt jag känner för yoga, det kommer att ta tid och vissa människor kanske aldrig känner på samma sätt. Jag måste öva på att släppa på mig själv och min relation till yoga och fokusera på att vara där för dem.3. Vad är din största svaghet och vad gör du för att förbättra den?


Jag vill göra ALLT hela tiden! Jag har just flyttat till mitt nya drömkontor där jag har min yoga men jag vill redan öppna en "riktig" yogastudio och idag ska jag gå och titta på ett ställe, hehe. Det är både min styrka och svaghet. Jag jobbar på att sakta ner, låta saker ta tid och göra en sak åt gången även om jag tycker att det är så tråkigt :)


 

4. Vad är din största styrka och hur hjälper det dig att bli en mer effektiv lärare?


Med min energi och drivkraft kan jag inspirera andra och hjälpa dem att prova nya saker.


 

5. Hur bygger du upp relationer med dina elever?


Eftersom jag precis har börjat har jag inte fått uppleva det ännu :)


 

6. Vad har hjälpt dig att förbättra dina lektioner sedan du började undervisa?


Jag blir bättre hela tiden, men jag har lärt mig att det är otroligt viktigt att lyssna på sina elever. Att be dem om feedback och vara öppen för vad de har att säga :)


 

7. Vad gör dina yogakurser unika?


Jag har inget manus, utan jag går på känsla både när det gäller positioner och vad jag säger. Jag försöker vara så genuin som möjligt och verkligen känna in viben i rummet. Det är den roligaste delen tycker jag!


 

8. Berätta något om din yogalärarutbildning.


Den var svår!!! Men så kul! Jag hade turen att få vara i en fantastisk grupp med de mest fantastiska tjejerna och vi hade så roligt!! Utan dem tror jag att det hade varit lite för mycket. Vi kämpade, skrattade tillsammans och hjälpte varandra. Jag är så glad att jag fick utbilda mig med dem :)9. Hur viktigt är meditation för din yogaövning?


Yoga kan vara min meditation ibland, men jag känner ofta att jag behöver lite mer meditation i slutet. Jag börjar varje klass och varje praktik med att känna in mig själv och jag gillar att avsluta praktiken med en längre meditation. Meditation är min direkta anslutning till mitt inre jag. När jag mediterar kan jag inte ljuga för mig själv och det är vad jag behöver, att veta vad jag behöver göra för att må bra :)


 

10. Vad tycker du är den viktigaste färdigheten en yogalärare bör ha?


Att kunna känna känslan i rummet och inte göra det hela för svårt. Prata så att alla förstår och så att ingen känner sig utelämnad.


 

11. Vem har varit ditt största inflytande?


Jag har gjort en hel del yoga med Josefine Bengtsson och hon inspirerar mig så mycket!


 

12. Vad är din yogafilosofi?


Ta det inte på för stort alltvar, lek med kroppen och öppna upp för vad som kommer <3 

Kom ihåg att du kan prenumerera på våra artiklar och på så sätt se till att du inte missar någon del i detta spännande samarbete.

Comments


bottom of page