top of page

YOGAMUSIK

Ta ditt yogautövande till nästa nivå med yogamusik. Till skillnad från vad många tror så behöver yoga inte praktiseras i tystnad, utan effekten av din praktik kan istället förhöjas om den kombineras med musik. Yoga och musik går hand i hand, oavsett om din praktik handlar om avslappning, är intensiv som kundaliniyoga eller fysisk som ashtangayoga. Precis som med yogans möjligheter att bygga den praktik som passar en bäst, finns det oändliga möjligheter att hitta musik som gör att just du får ut det där lilla extra av din stund på mattan.

Hur hittar du då den perfekta yogamusiken? Först bör du fundera över känslan du vill åt. Ska det vara meditationsmusik eller för yogadans? Vill du ha musik bestående av naturljud, klassisk musik eller kanske med starka indiska influenser? När du skapat dig en bild av känslan är det dags att börja leta efter musiken. Du kan med fördel börja med att söka på Spotify eller Youtube, där det går att hitta färdiga spellistor. Musiktjänsten Soundcloud rekommenderas om du vill hitta mixar gjorda av mindre producenter som kanske inte tar sig ända till Spotify.

 

Vi på Yogatrender.se är övertygade om att vår praktik blir bättre med musik och vi vill att fler ska få möjligheten att uppleva detta. Därför letar vi världen över efter musik som kan inspirera till att hitta en yogamusikstil som passar just dig. Bläddra gärna bland inläggen och se om du hittar något du tycker om. Tipsa oss om du har musik du redan använder och tveka inte att komma med förslag på musiktyper att utforska!

bottom of page