KINO - YOGAENTREPRENÖR MED VERKTYGSLÅDA FÖR KRISTIDER


Kino

I samarbete med 100 Yoga Teachers har Yogatrender.se fått möjlighet att översätta och återpublicera intervjuer som tidigare publicerats på engelska. Med detta vill vi hjälpa till att sprida yogan. Du hittar mer om samarbetet och projektet här.Yogan är ingen exklusiv klubb för en privilegiered elit. Den är för alla och det är vårt ansvar som yogalärare över hela världen att se till så att yogan görs tillgänglig för alla, oberoende av hur du ser ut, din ras eller din ålder.


Det säger Kino MacGregor, 43 år, yogaentreprenör i Miami och grundare av yoga-TV-kanalen "OMstars", som var den första i sitt slag. Hennes tidiga närvaro på nätet kom väl till pass när corona-viruset slog till - att ha många strängar på sin yoga-lyra gör att Kino står stadigt även när det blåser stormvindar. 


Förutom TV-kanalen poddar hon, driver med sin man Tim Miami Life Center, med ashtangayogan i fokus, och har skrivit fyra böcker. Nästa kommer att heta "Yoga Challenge" och handlar just om att sprida yogan till alla. Hon har över en miljon följare på Instagram.


Namn: Kino MacGregor

Yrke: Författare, yogalärare och entreprenör

Plats:  Miami (på väg till Europa)


Instagram: https://www.instagram.com/kinoyoga/

Facebook: https://www.facebook.com/kinoyoga/

Webb: https://www.kinoyoga.com/,https://omstars.com/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCH-81uaxCwAAaSgxRtxMkxgHur har covid-19 påverkat dig och din verksamhet?

Covid-19 har stört så många aspekter av våra liv att det är svårt att inte smulas sönder av osäkerheten i det hela. Men ingen påverkan på våra normala liv kan på något sätt jämföras med situationen för de individer vars liv står på spel. Den verkliga kostnaden för denna svåra tid är den chockerande förlusten av människoliv. 

 

Yogalärarna sitter i samma båt som alla andra inom gig-ekonomin. Ångesten är stor, sorgen verklig. Många har förlorat sina jobb och har låg eller ingen ersättning från staten. Arbetslösa elever har oftast inte råd ens med de lågpris-klasser på nätet som erbjuds av de yogalärare vars klasser de brukade gå på.

 

En yogastudio, som har funnits i 25 år, tvingades stänga för att de inte klarade hyran. Jag och min man förhandlar med vår hyresvärd för att få ner hyran och ser om vi kan få någon form av statligt stöd. Vi har ingen riskkapitalist att luta oss mot, vi är som de flesta ett familjeföretag.


Många yogalärare säger att de har förlorat passionen för yogaträning. Att göra yoga hemma är inte motiverande och bristen på kontakt med eleverna känns tröstlös. Jag kände likadant. Men jag fick idén att fråga min lärare R. Sharath Jois om han ville leda en klass på Zoom. Till min förvåning sa han ja! Vi har nu tusen människor som har signat upp för klasser med start på lördag - den blir den första live-klassen från Mysore någonsin!

 

Jag har skrivit en text på min blogg där jag utvecklar mina tankar om yogan och covid-19. Läs den gärna!


https://www.kinoyoga.com/yoga-in-the-age-of-coronavirus-the-bardo-of-becoming/

Hur har yoga förändrat ditt liv?


Yoga har varit en del av mitt liv i över 20 år. Jag kan nästan inte komma ihåg vem jag var innan jag började utöva yoga! Yoga har inte bara förändrat utan också definierat mitt liv. Mer än något annat så kommer jag ihåg att jag började praktisera yoga med en önskan om ett fridfullare liv. 20 år senare kan jag slå fast att yoga fungerar. Vilka är några av de utmaningar du har upplevt som yogalärare?


I denna tid av sociala medier kan det som yogalärare ibland kännas som att leva under lupp, ständigt granskad av andra. Av 100 kommentarer är dom allra flesta positiva. Men det kommer alltid att vara några negativa. Det kan vara en utmaning att läsa eller höra föraktfulla, ilskna kommentarer, verbala eller skrivna, riktade mot mig. Ibland internaliserar jag det negativa, förstorar det och det kan vara svårt att släppa det. 


Men yogans väg är inte menad för att behaga alla - precis som livet inte är det. Det är till sist jag som tvingas leva med vad jag gör, både det dåliga och det som är bra, och komma till ro med allt detta, älska och förlåta mig själv. Att bli tuffare och inte bli påverkad och upprörd av hatiska kommentarer har varit en stor utmaning för mig. Men det finns så många kärleksfulla, stödjande kommentarer. Det behövs disciplin för att fokusera på det positiva och inte fastna i det andra. Hur vi hanterar uppmärksamhet är avgörande!Vad är din största svaghet och vad gör du för att förbättra den?


Jag kämpar med att jag tenderar att döma vissa personers karaktär. Jag lutar åt att se det bästa i varje situation och det slutar med att jag blir blind för eventuella negativa resultat av det. 


Positivt tänkande kan ibland vara till hjälp. Men när du driver en affärsveksamhet kan du inte alltid bedöma människor utifrån deras potential. Du måste vara ärlig när det gäller att se vilken sorts arbete som de förmår utföra. Som arbetsgivare har det fått mig att landa i några riktigt besvärliga och obehagliga situationer. 


 

Vad är din största styrka och hur hjälper det dig att bli en mer effektiv lärare?


Jag är uthållig, kanske överdrivet uthållig. Det gör att jag kan ge mina elever en kontinuerligt flöde av energi. Många har sagt till mig att de har blivit inspirerade till att börja med yoga av något som jag har sagt, skrivit eller delat i en video. Det betyder jättemycket för mig.


 

Hur bygger du upp relationer med dina elever?


När jag undervisar försöker jag vara tillgänglig efter klasserna för att svara på frågor och bara finnas där. Jag försöker att inte stressa, att låta det ta den tid det tar. Att ge mina elever närvaro är ett sätt att bygga förtrolighet och tillit.


 

Vad gör dina yogakurser unika?


Jag vet inte - det måste du fråga mina elever…


 

Berätta något om din yogalärarutbildning.


Inom ashtanga handlar det inte om utbildning till yogalärare. Vi ska uppmuntra våra elever att resa till the Ashtanga Yoga Institute i Indien och där få vägledning av R. Sharath Jois. Jag arrangerar workshops och fördjupningskurser som ska leda till att eleverna känner sig trygga i ashtanga yogans teori och praktik.Hur viktigt är meditation för din yogaövning?


Meditation är en daglig, integrerad del av min yoga.


 

Vad tycker du är den viktigaste färdigheten en yogalärare bör ha?


Medkänsla, empati och ödmjukhet.


 

Vem har varit ditt största inflytande?


Jag har haft förmånen att redan från början av min yogakarriär studera i Indien med  R. Sharath Jois och Sri K. Pattabhi Jois. Inom yogavärlden är det utan tvekan dom som påverkat mig mest.


 

Vad är din yogafilosofi?


Yoga är så mycket mer än bara en “workout” - det är ett sätt att leva, grundat i ett orubbligt åtagande vad gäller moral och etiska regler vad gäller sanning, icke-våld och kärlek. Att vara bra i yoga handlar inte bara om att kunna stå på händerna eller att komma djupt i en position. Det är inte heller en fråga om att tävla med andra yogis.  


Yoga är en daglig rutin, en ritual där människor tar sig djupt in i sina andliga centrum och upplever en inre frid med det evigt gudomliga.


Jag tror på att den traditionella yogans verktyg ska göras tillgängliga för alla, oberoende av kroppsstorlek, form, etnicitet eller ålder. Yoga är inte en exklusiv klubb för en privilegierad elit. Yoga är för alla och det är den internationella yogacommunityn som är ansvarig för integriteten och yogans heliga hjärta.Originaltexten på engelska hittar du här.


Kom ihåg att du kan prenumerera på våra artiklar och på så sätt se till att du inte missar någon del i detta spännande samarbete.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now