CECILIA HUMBLE - 100 Yoga Teachers

Uppdaterad: feb 6


Cecilia Humble

I samarbete med 100 Yoga Teachers har Yogatrender.se fått möjlighet att översätta och återpublicera intervjuer som tidigare publicerats på engelska. Med detta vill vi hjälpa till att sprida yogan. Du hittar mer om samarbetet och projektet här.


Namn: Cecilia Humble

Yrke: Yogalärare, kommunikationskonsult och yogapoddare

Plats:  Stockholm


Instagram: https://www.instagram.com/yogiskt.se

Facebook: https://www.facebook.com/yogiskt.se

Webb: https://www.yogiskt.se

Itunes: Yogiskt på iTunes

1. Hur har yoga förändrat ditt liv?


25 år in i det kan jag utan tvekan säga att yoga har ökat mängden ljus och glädje i mitt liv och även min livskvalitet. Jag är mycket mer närvarande, intuitiv och medveten om mina och andra människors behov och drivkrafter. Att lära sig hur du spelar en del av allt som händer dig är dock inte och har inte alltid varit enkelt. Det är läkande. Och det gör mig mer ödmjuk.2. Vilka är några av de utmaningar du har upplevt som yogalärare?


Min utmaning låter kanske lite cheesy men det är faktiskt sant: vi tenderar att ständigt döma oss själva på så många sätt. Vi är så mycket mer än vi verkar tro. Att hitta sätt att hjälpa människor att inse det är en utmaning men också ett mål.3. Vad är din största svaghet och vad gör du för att förbättra den?


Att lyssna på negativa saker jag har att säga om mig själv är en och gamla skamkänslor som fortfarande förföljer mig är en annan. Höftflexibilitet på grund av all min långdistanslöpning är en tredje. Jag arbetar med dem alla varje dag.


 

4. Vad är din största styrka och hur hjälper det dig att bli en mer effektiv lärare?


Min styrka är förmodligen att skapa samförstånd och bygga förtroende. Jag lyssnar på dig och jag använder det för att hjälpa alla att känna sig inkluderade.


 

5. Hur bygger du upp relationer med dina elever?


Genom att vara så äkta och närvarande som jag möjligen kan. Genom att vara tillgänglig för frågor och samtal före och efter lektionen. Och självklart, Yogiskt, podcasten för yoga, meditation och medvetenhet som jag är värd tillsammans med medyogaläraren Jenny Andersson, har skapat en fantastisk plattform för mig att interagera med och föra samman människor och elever i Norden. Vi letar nu efter att göra en internationell expansion av podcasten - så håll utkik!


 

6. Vad har hjälpt dig att förbättra dina lektioner sedan du började undervisa?


Många saker! Men först och främst att lära mig mer än en form av yoga och se till att jag också alltid är elev och lär av erfarna lärare.


 

7. Vad gör dina yogakurser unika?


Vi är alla unika - så förmodligen att det är jag som lär dem!


 

8. Berätta något om din yogalärarutbildning.


Det pågår alltid på ett eller annat sätt! Jag vill fortsätta lära, utvecklas och utforska. Göra det till ett sätt att leva. I november kommer jag att börja en årslång utbildning i Sat Nam Rasayan - ett kundalini-helande system - som jag verkligen ser fram emot.


Min utbildning hittills består av kundaliniyoga, yin yoga, livscoaching och meditationskurser och fördjupningar: KRI Nivå 1 (IKYTA) Internationell lärarutbildning (500h) 2008-2010, Yin yoga (90h) Lärarutbildning 2016, MBSR introduktion (30h ) 2017, Coaching nivå (64h + 100h) ACC 2004.9. Hur viktigt är meditation för din yogaövning?


Livsviktigt! Jag mediterar varje dag och meditation finns alltid med som en del av mina klasser.


 

10. Vad tycker du är den viktigaste färdigheten en yogalärare bör ha?


Att faktiskt vara lärare: att helt förstå att du är där för dina elever - inte för att skapa följare utan för att hjälpa till att vägleda människor på sina egna yogiska resor. Och också att vi är holistiska varelser.


 

11. Vem har varit ditt största inflytande?


Jag påverkas av flera lärare från olika traditioner - men för att nämna några skulle jag säga mina lärare Viveka Pasquier och Maja Tellegard men också Jack Kornfield, Thich Nhat Hanh, Lao Tzu och Yogi Bhajan.


 

12. Vad är din yogafilosofi?


Skänk glädje och hjälp eleverna att hitta sin egen källa till visdom och koppling till sig själva. Sluta aldrig lära. Och dela med dig, dela med dig, dela med dig!Originaltexten på engelska hittar du här.


Kom ihåg att du kan prenumerera på våra artiklar och på så sätt se till att du inte missar någon del i detta spännande samarbete.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now