top of page

Yogatrendspaning USA: Buti YogaUSA ligger långt fram när det kommer till yoga och många svenska yogaföretag såsom Yamaste och skaparna av Yoga Games har funnit sin inspiration där. Vi på yogatrender.se har analyserat de stora trenderna i USA och hittat den snabbt växande yogaformen Buti yoga!

”Det är som yoga blandat med afrikansk dans

& massa massa ”booty shaking”.”

Grundaren till Buti yoga heter Bizzie Gold. Hon kom först i kontakt med yoga efter en allvarlig skidolycka där hon skadade sitt knä. Hon började yoga som rehabilitering och kombinationen av inre ro och fysisk ansträngning gjorde att hon fastnade för det direkt. Efter en traumatisk upplevelse i samband med förlossningen av hennes första dotter behövde Bizzie något mer än den vanliga, linjära, yogan. Hon började blanda in dans och plyometriska rörelser och till slut hade hon skapat Buti yoga.

Buti yoga är en intensiv och pulshöjande yogaform som i USA marknadsförs speciellt mot kvinnor. I buti yoga används en teknik som av Bizzie fått namnet Spiral structure technique och som syftar på de spirala muskler som fungerar som en stabiliserande korsett när vi rör på oss. När vi sitter eller står still är det de vertikala muskelkedjorna som arbetar för att uppnå maximal stabilitet och leder och kotor trycks ihop. När vi rör på oss är det istället de spirala musklerna som aktiveras och utrymmet mellan kotor och leder ökas, vilket på många sätt har en positiv effekt på kroppen.

Passen startas med en uppvärmning bestående av andningsövningar och rörelser för att värma upp ryggrad och muskler. Efter det ligger fokus på bland såväl inre som yttre muskler och höfter. Bakom rörelserna finns självklart tanken att vi ska bli starkare, men mycket fokus ligger också på att ta fram och utveckla den feminina kraften vi har inom oss.

Är det inte dags att leta fram din inre Amazon...?


Comments


bottom of page