top of page

Ormyoga - en slingrande upplevelse

Uppdaterat: 8 jan. 2019

Vi har hört om yoga med allt från kaniner till getter, hästar och elefanter. Mer eller mindre bepälsade djur som sägs kunna bidra med glädje och en extra dimension till yogan för många av oss.


För oss som inte vill, eller kan, umgås med pälsdjur finns det ytterligare ett alternativ - ormyoga!


Foto: Dan Toulgoet, källa: Vancouver Courier

Ormyoga har funnits i några år och har använts bland annat som en form av terapi. Den annorlunda yogaformen breder nu ut sig ytterligare. I Vancouver, Kanada, marknadsförs den som en möjlighet att med hjälp av ormarna bli mer medveten om sina rörelser och att kunna grunda sig ytterligare.


Under en lektion som pågår under 90 minuter finns 6-8 ormar i olika storlek till förfogande. Man använder sig endast av ofarliga och domesticerade boa- och pytonormar och passets första 10 minuter ägnas åt hur man hanterar ormarna. I slutet av passet ges också en extra stund för att bara vara med ormarna.Att yoga med ormar kan definitivt vara något som kommer långt ner på mångas önskelista. Enligt arrangörerna har ormar fått ett oförtjänt dåligt rykte och de säger att många efter passet har fått en helt annan bild av ormarna.


Har du vägarna förbi Vancouver den 8 januari 2019 så tycker vi att du ska ta tillfället i akt att prova!

 

Missa inte när vi släpper nytt - prenumerera på våra artiklar!

Comments


bottom of page