top of page

Poddtipset: THE RESIDENT YOGA DJ TALAR UT

Uppdaterat: 12 dec. 2019


Curt Lundberg på Yoga DJ Sessions

Varifrån kommer all den fantastiska musik som serveras på Yoga DJ Sessions

Jo, den väljs och vrakas oftast av denne man, Curt Lundberg, en snart 70-årig ikon i svenskt musikliv.


Curt var med och startade Yoga DJ Sessions för fem år sedan och fortsätter som resident DJ på Hotell Downtown Camper där konceptet fortlever och expanderar, helg efter helg.


När klubbar vill ha något alldeles extra på sina tillställningar, så kallas Curt in. Det kan tyckas märkligt, men techno- och klubbvärlden verkar till skillnad från i resten av samhället vara förhållandevis fri från åldersapartheid.


Curt är bandyälskare, f d scout och journalist, grafisk formgivare - och musikalisk såväl ikon som titan. Han är också en person som, trots att han aldrig någonsin yogat i sitt liv, personifierar en balans i livet. Han har hittat lugnet. Anledningar till detta är förmodligen den miljön han lever i, vid en sjö, med hundar, bävrar runt knuten, en flickvän som är tillåtande och förstående när han ger sig ut på “club-crawl” vissa (=dom flesta) helger då han kan ses nodda till någon favorit-DJ på någon klubb vid 5-6-tiden på morgonen.


Denna lugna, fina röst (inte helt olika Leif “Smoke Rings” Andersson som lirade jazz i radion förr - dock har Curt en del cigarettrökande och whiskydrickande att intensifiera för att få upp det rätta raspet…) får vi höra i denna podd tillsammans med ett exklusivt urval musik från Curts samlingar.


 

Missa inte när vi släpper nytt - prenumerera på våra artiklar!

コメント


bottom of page