top of page

Poddtipset: Kyrkoherden som bjuder in till YOGA DJ SESSIONS I KYRKAN


Olle Carlsson, kyrkorebell och kyrkoherde i Katarina Församling

Olle Carlsson, kyrkoherde i Katarina Församling och aktuell med sin åttonde bok, har under drygt 40 år varit en kyrkans rebell. Han har skapat mötesplatser där han dristat sig att bjuda in även samhällets utstötta; narkomaner, tjuvar, prostituerade, psykiskt sjuka, alkoholister, rockmusiker och många andra - ofta människor som inte känner sig välkomna i en vanlig kyrka. För detta har han, ursäkta uttrycket, fått bära korset.


- Kyrkan är en byråkratisk, patriarkal stenstod som inte gärna ändrar sig, säger Olle Carlsson. Jag har en hat/kärleks-relation med Svenska Kyrkan och kommer nu ta steget att skapa en ny andlig rörelse och hoppas få kyrkans välsignelse.


Bland planerna finns också att ta Yoga DJ Sessions till Katarina kyrka.


- Kyrkorummet måste öppnas upp. Det är ju vackra, stora lokaler. Det jag också gillar med Yoga DJ Sessions är att det är yoga på svenska, utan böner på främmande språk. Därmed inte sagt att man måste läsa Fader Vår. Rökmaskiner med suggestiv ljussättning ger ett visuellt mervärde, även om vi får ta det lite lugnt där, Katarina kyrka har ju brunnit och röken kanske väcker alarmerande minnen hos vissa kyrkobesökare...


Olle Carlsson luftar också synpunkter på svensk narkotikapolitik (tummen ner) och olika former av missbruk - t ex bekräftelseknarkande och sexmissbruk.


Lyssna på det spännande samtalet mellan Olle Carlsson och Christian Wigardt. De två har ett otal vilda gemensamma projekt bakom sig; två rebeller i sina respektive discipliner.


En podd med framåt- och tillbakablickar som ger en bild av ett samhälle i ständig förändring, en organism där vi alla, frivilligt eller ej, är en del. Lyssna på avsnittet här!


 

Missa inte när vi släpper nytt - prenumerera på våra artiklar!


Comments


bottom of page