top of page

Beer YogaBeerYoga

Den här veckan florerade det en video runt på Facebook och andra sociala medier med öldrickande yogis. Tydligen så är det väldigt hippt i Berlin att yoga och dricka öl samtidigt, så hippt att det börjar sprida sig till andra länder. Beer Yoga eller ”BierYoga” på tyska är den senaste uppseendeväckande yogatrenden som kombinerar två välkända terapiformer.

Trenden

På Google kan vi se att intressent har gått ifrån noll till hundra på någon dag. Det vi kan tyda ifrån grafen är att det var på torsdag morgon den 19 januari som intresset var som högst.


Bakgrund

BierYoga startades i trendiga Berlin av Emily och Jhula som är båda certifierade yogainstruktörer. Idén fick Jhula när hon var på ”Burning man” där ”HomeBrau Haus” höll i en Beer Yoga kurs. Efter att ha blivit inspirerad började Jhula experimentera hemma med att försöka få med öl i så många Vinyasapositioner som möjligt.

Då det redan finns ett starkt intresse för yoga och öl i Berlin så var det inte ett svårsålt koncept. Förutom att dricka ölen så balanseras även flaskan i några övningar, glasskross och fnitter är tydligen vanligt förekommande företeelser.

Intresset har spridit sig ända till Australien, där det anordnas lektioner i Sydney och Melbourne med start 20 januari. Planen är även att finnas med på olika festivaler runt om i världen.

Vi på Yogatrender.se tycker att detta är ett roligt alternativ till förfest, men träning ska nog inte blandas med alkohol. Vad tycker ni? Lämna gärna en kommentar nedan!

Länkar

Här hittar man hemsidan för BierYoga.


Comments


bottom of page