top of page

7 yogaformer med djurYoga med djur

Uppmärksammade du getyoga på sociala medier nyligen? Du är inte ensam! Med över 33 miljoner visningar är det ganska tydligt att yoga med djur är en yogatrend som är här för att stanna. Att kombinera sitt yogapass med djur är inte bara väldigt roligt utan även bra för hälsan. Deras närvaro kan bland annat dämpa depression och ge stöd vid svåra tider i livet. Vi har samlat 7 av våra favoriter. Vilken skulle du vilja helst prova?

1. Papegojyoga (Parrot yoga / Poga)

”Greyhaven Exotic Bird Sanctuary” i Vancouver, Kanada, är en organisation som arbetar med och för exotiska fåglar. De driver ett räddningscentrum för papegojor och nu i maj bjuder de in till ett Hathayogapass där du yogar omringad av 100 papegojor. Pengarna går till att driva verksamheten. Ett intressant tips om du skulle ha vägarna förbi Vancouver! För alla oss som inte har det kommer här en video på hur det kan se ut:


2. Getyoga (Goat yoga)

Med Yoga Girl som förespråkare har getyogan tagit världen med storm. Med en liten get på ryggen kan en dålig dag bli den bääääästa. Vi har svårt att avgöra om det är getterna eller yogisarna som uppskattar det här mest!


3. Kattyoga (Cat yoga / Meowga)

Kattyoga är superpopulärt världen över! Yogapass med katter hålls ofta av katthem som vill främja adoption av hemlösa katter. Till skillnad från hundyoga (se nummer 4) är katterna ofta inte direkt inblandande. Det gäller dock att vara lite extra noga med var man sätter händer och fötter...


4. Hundyoga (Dog yoga / Doga)

Till skillnad från kattyogan är hundarna mer delaktiga i övningarna och hundyogan görs därför delvis också för hundarnas välbefinnande. Småhundar verkar passa bäst, men alla är välkomna. Vem är sugen på att anta utmaningen att ha sin St Bernard i knät i navasana?


5. Elefantyoga (Elephant yoga)

Priset för den mest otippade yogaformen går till elefantyogan. På Perth zoo i Australien använder man yoga för att ge elefanterna motion och samla in pengar för olika program som främjar djurens välbefinnande.


Elefantyoga elephant yoga

6. Hästyoga (Horse yoga)

Hästyoga är en intim yogaform som hjälper dig att finna balans och ro tillsammans med din älskade häst på ett annat plan än det vardagliga. Yogaövningar blandas med meditation och allt utförs i närheten av hästen eller på hästryggen. Hästarna bidrar till ett ökat lugn och en ökad känsla av stabilitet.


7. Kaninyoga (Bunny yoga)

Vi vet att påsken var förra veckan, men vi kunde inte låta bli att dela med oss av den här lite försenade påskspecialen.Comments


bottom of page