top of page

Yoga i en bar - inte så konstigt som det låterCampfire Bar Yoga med Christian Wigardt

Att åka och hänga i en bar är kanske inte det första man tänker på att göra på en söndag. Framförallt kanske inte för att yoga. Det var dock precis vad vi gjorde idag. Christian Wigardt från YesYoga arrangerar under vårens söndagar yogapass på Downtown Camper by Scandic mitt inne i Stockholm. Efter sommarens succé med Yoga DJ Sessions kunde vi inte låta bli att även kolla in detta.

Det var ett glatt gäng med varierande yogabakgrund som tagit sig till Scandic för det timmeslånga passet. Vi måste erkänna att det till en början kändes lite underligt att rulla ut sin matta parallellt med en bardisk. Men när belysningen dimmades och den behagliga musiken kom i fokus var den underliga känslan snabbt som bortblåst.

Passet inleddes med en sittande meditation, där vi fick instruktionen att lägga fokus på basen i musiken. Redan här började Christian blanda in det dynamiska, vilket så starkt kännetecknar hans pass. Känns det stelt att sitta upp och ner – rör på dig! Resten av passet genomfördes med ett leende. Christian rörde sig runt i rummet så att alla skulle se och hjälpte till att justera positioner när det behövdes.

Vi vill inte avslöja för mycket, eftersom vi tycker att det här är något som bör upplevas. För någon som är van vid ashtangayogans rutiner är Christians pass som en frisk fläkt. Man vet aldrig riktigt var han hämtat inspiration från och vad som kommer. Vad sägs till exempel om en löneförhandling med karatesparkar, tai chi och cowboys?


Campfire Bar Yoga med Christian Wigardt

Trots att passet till stor del var fysiskt ansträngande gjorde den sköna musiken, Christians glada energi och den härliga lokalen att timmen flög förbi. Passet rundades av genom att vi återgick till att fokusera på basen i musiken, innan det bjöds på juice och mingel i baren.

Om du är i närheten av Stockholm någon söndag innan den 27 maj och känner att du också vill prova hittar du mer information här. Om du är nyfiken på Christian och YesYoga kan du läsa mer här.

Vi kommer definitivt gå på flera tillfällen. Ses vi där?

Comments


bottom of page