top of page

Yoga DJ SessionsYoga DJ Sessions på trädgården

I helgen fick vi vara med om något riktigt härligt. Vi på Yogatrender.se fick då ta del av den tredje av sommarens fem Yoga DJ Sessions på Trädgården i Stockholm.

 

”Yoga är ingen tävling, vi är här tillsammans”

Så inleder Christian Wigardt den tredje av sommarens fem Yoga DJ Sessions på Trädgården i Stockholm, ett evenemang som han tillsammans med Curt Lundberg håller i för tredje året. Tillsammans vill de skapa en plats för oss att njuta av yogan, också för de som inte känner sig hemma i en yogastudio.

”Det är alltid Falu rödfärg på mina pass – det är mjukt, som grädde”

Christian är den innovativa yogaläraren som till vardags undervisar hemma i Stockholm, men som även hittas som lärare på olika yogafestivaler både i Sverige och utomlands. Som har en idé om att göra yogan till något konkret, utan böner på främmande språk och positionsnamn på sanskrit.

”Bastungt”

Curt är musikfantasten som spelar elektronisk musik från vinylskivor. Han blandar flera musikstilar och tempon, ofta med mycket bas. Utan att låta musiken ta över gör han så att yogan och musiken fungerar tillsammans och skapar en fantastisk stämning.


Yoga Dj Sessions 5 aug 2017

Dagen hade bjudit på ordentliga regnskurar, men de 33 deltagarna fick plats fint under bron i kyrkan på Trädgården. Rökmaskinen sattes igång och Curt började spela, alldeles lagom till att solen tittade fram igen.

Passet började med att Christian bad deltagarna att lägga sig på rygg och börja med en mjuk höftöppnare. Därefter ombads de ställa sig upp, ta upp en tänkt sprayburk i vardera handen och med stora rörelser låtsas spraya ”Yoga DJ Sessions”.

Under passet låg fokus på att aktivera stora delar av kroppens muskler, utan att göra det för komplicerat. Christian blandade mer konventionella positioner med positioner så som ”Clintan”, ”Flash dance” och ”The cowboy negotiation pose”. Under en stor del av passet såg han till att hålla deltagarna i ständig rörelse genom dynamiska positioner, i motsats till alla de statiska positioner som vi annars ofta utövar. Han guidade deltagarna genom sina flöden, men gav dem också utrymme till att få röra sig i egen takt.

Låtarna Curt spelade hade mycket känsla och ordentligt med bas. Trots att han inte hade en färdigställd spellista, passade varje låt perfekt till de rörelser som Christian instruerade. Det blev som en meditation i rörelse.


Yoga DJ Sessions med Curt och Christian

Mot slutet av passet hade det blivit svettigt och man kände att kroppen var genomarbetad och mjuk. Christian återkom till de rörelser som hade gjorts i början, vilket knöt ihop passet fint, samtidigt som det gav en fin möjlighet att känna skillnaden i kroppen. Mjuk i kroppen och fylld av härlig energi från musiken var man redo att dansa natten lång på Trädgården!

 

Vi på Yogatrender.se tycker att Yoga DJ Sessions är något alla som gillar musik och yoga borde prova – studioyogi eller ej! Nästa tillfälle, som blir lite av ett specialevent, är den 26 augusti. Då kommer förutom Curt också en gäst-DJ att spela, en summa från varje deltagare kommer att skänkas till SOS barnbyar och Josefin Bengtsson kommer och gör en dansmeditation i slutet av passet.

Hoppas att vi ses där!

Länkar

Här hittar du mer information om Yoga DJ Sessions. Du kan också lyssna på några av Curts tidigare mixar!

Comments


bottom of page