top of page

hejhej-matshejhej mats yogamattor

En ny trend är efterfrågan på hållbara och miljövänliga yogamattor. Intresset är högt och många av de stora butikerna tar fram nya miljövänliga yogatillbehör. En ny aktör på marknaden för yogamattor är ”hejhej-mats”, som i september vann Miljöpartiets hållbarhetspris för sin resurssnåla yogamatta.

hejhej-mats är framtagen av Sophie Zepnik och Anna Souvignier från Tyskland. I samband med att de studerade hållbar utveckling vid Malmö högskola fick de upp ögonen för behovet av en hållbar yogamatta. Efter att ha läst om cirkulär ekonomi i skolan blev de inspirerade och ville ta fram en yogamatta som inte tog mer av vår planets resurser, utan som tillverkades med minsta möjliga råvaruuttag och av befintligt avfall från bland annat möbelindustrin. För att fullfölja cirkeln ska mattorna i sin tur också vara återvinningsbara.


hejhej mats yogamatta produktbild

Idag är Sophie och Anna tillbaka i Tyskland, där de fortsätter att arbeta på sin hållbara yogamatta. För att kunna starta tillverkningen på riktigt har de sedan första oktober en crowdfundingkampanj som ni kan hitta genom att klicka här!

Comments


bottom of page