top of page

DOWNTOWN CAMPER SATSAR FRISKT PÅ YOGA

Uppdaterat: 8 okt. 2018Downtown Camper satsar friskt på yogan

- Yogan har blivit en omistlig del av vår verksamhet. Vi vill uppmuntra våra gäster att leva en hållbar och aktiv livsstil, och inte minst ha kul i vardagen, och träffa nya vänner.

Det säger Jacob Dahlberg, VD för Scandic-ägda Downtown Camper på Brunkebergstorg i Stockholm.


Ett hotell där du redan i entrén möts av skateboard, cyklar, Bullens pilsnerkorv (!) och en speciell reception för de gäster som vill hitta på något annat än Wasamuséet när de gästar Stockholm.

Jacob Dahlberg, själv yogi sedan flera år, driver ett hotell som på bara ett år har etablerat sig som lifestyle-hotellet nummer ett i Stockholm. Downtown Camper har haft en mycket bra beläggning, inte minst för att hotellets ”lifestyle concierge” Kristian Hell rekryterades för att styra upp det som skulle kunna kallas friskvård, men som i Downtown Camper-mun får epitetet ”urban exploring”.

Redan från början var det självklart för Dahlberg att yogan skulle inta en central del i det erbjudande till hotellgästerna som innefattar ett 30-tal aktiviteter; kajakpaddling, jogging, skateboarding, cykling… På invigning och kick-off var Yoga DJ Sessions ett uppskattat inslag.

- Yogan är dels bra för att dra folk till hotellet och dels för mötesgäster; företag som vill ha ett annorlunda inslag i sitt evenemang, förtydligar Dahlberg.

Under hösten fortsätter den lyckade satsningen på söndags-yoga - gratis yoga på engelska för alla som vill, gäster på hotellet såväl som gäster utifrån. Sista söndagen i varje månad gästas yogan av DJ-ikonen Curt Lundberg. Yogainstruktören Christian Wigardt från YesYoga har fungerat som ett dragplåster för alla dem som vill ha en prestigelös ändå kraftfull yoga där alla är välkomna, oavsett ålder eller nivå.


- Vi bjuder inte bara på yogan utan även en hälsoshot. Och så finns det mattor att låna, säger Jacob Dahlberg som på sin meritlista kan räkna hotellchef på St Petersburgs största hotell.

Till succén för yogan har lokalerna starkt bidragit. Den körs antingen i Game Room eller i Camper Lounge, två rum som erbjuder en mysig, stämningsfullt ljussatt upplevelse. En ljudanläggning med högtalare placerade i taket ger musiken extra skjuts. Omkring 40 elever är max antal för söndagsyogan - och då är sofforna bortplockade för att alla ska få plats.

Under hösten erbjuds också yoga i The Nest - hotellets spa-del, längst upp i hotellet med utsikt över stan. Där är antalet platser begränsat, vilket gör att hotellgäster har företräde en gång i veckan och även gäster utifrån har tillgång till yogan en gång i veckan.

Förutom The Nest finns också ”nätet” - en gigantisk hängmatta uppspänd i hotellets receptionsdel. Här kan ett par dussin gäster ligga och slappna av. Trådlösa hörlurar finns för dem som vill ha guidad meditation.

Jacob Dahlberg ser framåt. Yogan kan integreras och expandera när hotellets nya mötes- och eventdel, i nivå med Drottninggatan och med ett hälsokafé, invigs om ett år.

- Då kan vi få plats med 100-tals yogis, avslutar Jacob Dahlberg med ett leende.

För att förstärka yoga-imagen huserar nu Yogapodden, Sveriges snabbast växande podd för kropp och själ, på Downtown Camper. I The Cocoon, ett litet specialdesignat rum med lika speciell akustik, spelas podden in. Programledaren Christian Wigardt samtalar med spännande gäster om allt som hör livet till - däribland yoga. En tanke som det fnulas på är att även hotellets gäster ska få ta del av podden som en del av det content som produceras för dem - allt för att få heltäckande upplevelse av världens bästa stad.

Downtown Camper by Scandic

Yoga Burst @ Camper - söndagar 17-18

Så här sa Kristian Hell om sina visioner i Yogapodden:

Yogapodden:

Yoga DJ Sessions

1 commentaire


Kayla Sullivan
Kayla Sullivan
15 août 2021

Hi thaanks for posting this

J'aime
bottom of page