top of page

Yogins överlevnadsguide till lågkonjunkturen


Vi får från allt fler håll höra att vi är på väg mot en tid av sämre ekonomisk tillväxt, en lågkonjunktur. Lägg till det en skakig börs och ett parlamentariskt stillastående läge. Men oroa dig inte, vi på Yogatrender.se har satt ihop några tips på hur du tar dig igenom en kommande lågkonjunktur med så mycket mindfulness som möjligt och med minsta möjliga inverkan på din yogapraktik. Och om lågkonjunkturen dröjer - då fungerar dessa tips lika bra ändå!


1. Mindfulness

En lågkonjunktur kan leda till extra mycket stress. Många upplever det redan idag svårt att vara trevliga på tunnelbanan, på bussen och i matbutiken efter jobbet.

De flesta av oss är bra människor som vill väl, men vi alla har en dålig dag då och då. När du står där mitt i lågkonjunkturen och någon trampar på dig på tunnelbanan eller är otrevlig på ICA – ta 10 sekunder och försök att bara andas. Släpp alla negativa känslor och bara var.


Mindfulness är viktigt för att ta sig igenom stress

2. Gratis yoga

Passa på att dryga ut ditt befintliga yogaschema med gratisklasser. Förutom att vara plånboksvänligt är det ett utmärkt sätt att prova nya stilar, eller hitta ytterligare en favoritstudio!


Det finns ett stort utbud av gratisklasser och många studios har prova på-pass. Utbudet av gratis yogalektioner online på svenska har även ökat de senaste åren. På Youtube kan ni hitta flera kanaler:


Vi vill självklart även tipsa om vår skribent Christians gratis söndagspass på Downtown Camper i Stockholm. Han bjuder på nytänkande yoga för alla i en härlig atmosfär och alltid tillsammans med en grupp mycket trevliga personer! Och psst, missa inte att vår chefredaktör Angelica hoppar in och vickar ibland.
3. Yogakläder som håller

Utbudet av yogakläder växer utan en antydan till att sluta. Och hur roligt det än är att med jämna mellanrum uppdatera yogagarderoben, är det viktigt att tänka långsiktigt. Speciellt när lågkonjunkturen hotar och höjda räntor snart inte längre bara är något vi pratar om.


Passa på att investera i yogakläder av bra kvalitet, som är sydda under schyssta villkor och är gjorda för att hålla många timmar på mattan. De må vara lite dyrare i inköp, men de håller längre - både kostnadsmässigt och samvetsmässigt.


Var snäll mot både natur och plånbok: konsumera hållbart

4. Gör sparandet till ett spel

Vi konstaterar det uppenbara när vi säger att det är viktigt att spara. Men om favoritmattan går sönder och du snabbt behöver en ny, så gäller det att ha lagt undan de där kronorna för att din yogapraktik inte ska störas.


Hemma hos mig har vi infört vad vi kallar ”Poor November” (dvs fattiga november). Det betyder inte att vi på något sätt lever fattigt, men vi försöker i november att leva så sparsamt som möjligt. Vi skär ner på att äta ute när det inte behövs och försöker jobba oss igenom vårt skafferi.


Vi ser det som en utmaning att använda den där saliga blandningen av bönor, pesto, limeblad och såser som vi behövt endast en liten del av till ett recept vi nu inte längre kommer ihåg att vi lagat.


Middagarna blir mer spännande när man försöker hitta på rätter där man använder sig av så många av ingredienserna som möjligt och de sparade pengarna blir ett fint tillskott på kontot. Och även om du har en yogamatta som aldrig verkar vilja ge upp (vilket är fantastiskt!), så kanske sparandet gör att du istället kan ta steget och investera i de där hållbart producerade yogabyxorna…? Dessutom - när man väl fått mersmak på hur mycket man kan faktiskt spara om man lever lite mer sparsamt, är det lättare att hålla sig på en lägre nivå än tidigare.

Gör sparandet till ett spel

Vi vill jättegärna höra om dina tips på hur man kan leva sparsamt, hållbart och samtidigt uppehålla en härlig yogapraktik! Dela med dig av tipsen på vår Facebooksida eller skicka oss ett mail.

 

Vill du få en notis när vi släpper nytt? Prenumerera gratis här!

Comments


bottom of page