top of page

YogaburstYOGABURST är en heldag med yoga och meditation på natursköna Fårö. Läs vad en av grundarna av YOGABURST, Maria, säger om evenemanget som hålls för första gången i sommar:

Vi som startat YOGABURST är Maria Eriksdotter (www.solyogastudio.se) och Lou Åberg (www.yogabliss.se). Jag, Maria, driver en pop up yogastudio på Gotland som heter Follow the sun - Sol Yoga Studio. Jag är certifierad Viryayogalärare och yinlärare. Jag jobbar på olika studios och har även klasser/workshop/retreat i egen regi. Jag brinner för yogan och är övertygad om att det finns något för alla inom yogan. Jag jobbar gärna med teman som embodied flow och bjuder in lekfullhet och rörlighet i mina klasser. Jag är även utbildad Afro Power Dance-ledare och älskar dans och rörlighet.

Lou driver sedan många år Yogabliss och är utbildad inom många grenar inom yogan. Hon håller oftast klasser i Hatha och yinyoga, i vilka hon väver in indiska gudar och gudinnor. Lou bjuder, liksom jag, gärna in rörlighet och lekfullhet i sina klasser och det är ofta ett äventyr att yoga med Lou.

Vi fann varandra, yin & yang, på en studio där vi båda håller klasser. Vi har under det senaste året haft flera workshops och halvdagarsretreat tillsammans och har hittat ett fantastiskt samarbete. Vi har workshops i Yinyoga "yinäventyr" där Maria guidar in i positioner och Lou tar eleverna med på ett gudinneäventyr enligt de Hinduiska mytologierna. På våra retreat står ofta jag, Maria, för yang och Lou för Yin.

Tillsammans ville vi skapa en heldagsretreat på Fårö, där jag, Maria, håller klasser hela somrarna. Vi träffade då ägaren till Lauter Bar Mat Café, Sanna Fröstad. Hon driver ett fantastiskt ställe på Fårö och där ville vi har vår retreat. Sanna har till denna säsong köpt in en jurta på 50 kvm och vi bestämde då att oavsett väder kör vi. Möjligheten att få både yoga och sova kvar i jurtan kändes fantastisk.

Vi vill med YOGABURST skapa ett återkommande event, initialt en heldag med dynamisk yoga, yinyoga, dans och meditation. Närheten till havet var ett av kriterierna och även möjligheten att äta och stanna över natten. Vi vill också kunna utveckla evenemanget i framtiden.

Dagen börjar med en Oshomeditation, där vi skakar av oss allt vi har med oss i kropparna. Meditationen går sedan över till ett dynamiskt flöde med fokus på flow och rörlighet. En vegetarisk/vegansk lunchbuffé dukas upp och därefter finns tid för kontemplation i Fårös säregna natur. Dagen fortsätter sedan med en mjuk och flödande Hathaklass som övergår i ett yinäventyr med indiska gudar och gudinnor. Till sist avslutar vi dagen med meditation och en lång guidad savasana.

Gemensamt för hela dagen är att vi låter dansen och den fria rörelse ta plats i våra kroppar.

Välkommen att läsa mer om evenemanget på Facebook.

Comments


bottom of page