top of page

Yoga på Sthlm Under StjärnornaYoga på Sthlm under stjärnorna

Solen sken i takt med oss när vi i morse tog hissen upp till Stockholms nyöppnade takparken Sthlm Under Stjärnorna för ett yogapass med utsikt över Stockholms takåsar. Visionen med Sthlm Under Stjärnorna är att ge folk en härlig yta för umgänge, samtidigt som man ges en unik möjlighet att se ut över Stockholm. På 1200 kvadratmeter finns 3 barer, flera ytor med sittplatser och goda möjligheter att äta och dricka gott.

En söndagsmorgon strax före klockan nio var det dock alldeles tyst och lugnt. Vi möttes nedanför entrén av yogin Angelica Rosenstam som med härlig energi hälsade oss välkomna. Därefter tog vi tillsammans hissen upp till Tak, för att därifrån gå över bron till Sthlm under stjärnorna. Väl uppe blev vi lotsade till den bortersta baren, som för morgonen hade blivit förvandlad till en liten yogashala. Mattor, filtar och block låg fint utplacerade under det soltak som täckte ytan kring baren. Gruppen bestod av en blandning av hotellgäster från olika delar av världen och oss som hittat till passet på annat sätt. Passet för dagen var ett organic flow-pass där fokus låg på att med vårt andetag ta oss från en position till nästa.

Angelica bad oss ta varsin plats och komma tillrätta innan hon började guida oss genom passet. Det var inte svårt att hitta ro direkt med utsikten mot Djurgården och med solen som tog sig ner genom ribborna i taket. När alla hade hittat sin plats började vi långsamt guidas genom uppvärmningen som gick från lättare rörelser till att stegvis gå igenom solhälsning A. Från solhälsning A fortsatte vi sedan med vridningar och vidare till en serie av stående positioner och sidoplankor. Det gavs en möjlighet att utmana sig själv så mycket man ville, men samtidigt fanns det tillräckligt med alternativ för att man skulle kunna hålla det på sin nivå. Sådant uppskattas, speciellt tidigt en söndagsmorgon. Efter de stående positionerna guidade Angelica oss igenom heart openers och bakåtböjningar innan vi avslutade med en stunds happy baby och till sist savasana.

Det är inte lätt att lägga upp ett pass för bara 60 min. Angelica gjorde dock ett jättefint jobb med att lotsa oss genom flödena och efter 60 min hade vi fått ett komplett yogapass.

För att runda av upplevelsen bjöds det efter passet på juice och veganska smörgåsar som vi kunde njuta av i lugn och ro till utsikten.

Vi rekommenderar verkligen detta pass för dig som vill kombinera yoga med att se Stockholm från en liten annan vinkel. Det var helt enkelt ett mycket trevligt sätt att börja vår söndag på!

Yoga på Sthlm Under Stjärnorna pågår fram till början av september och erbjuder yogapass två gånger i veckan (onsdagar och söndagar). Mer information om eventet finns på eventets Facebooksida.

Commentaires


bottom of page