top of page

Skogsbada din väg till mindfulness

Du har säkert hört ordet skogsbada någon gång under de senaste åren. 2017 togs ordet upp i Språkrådets nyordslista och även om det inte ännu hittat ända til SAOL så börjar det bli ett allt mer välkänt begrepp i Sverige.


Fenomenet skogsbad, eller Shinrin-Yoku, kommer ursprungligen från Japan och skapades på 1980-talet när man såg en ökande trend av japaner som arbetade sig till döds. För att vända trenden skapade de japanska myndigheterna så kallade terapiskogar, dit folk kunde gå för att ta del av skogens lugn.


Med ökande stressnivåer även i Sverige uppmärksammas skogsbad alltmer. De som inte vill ge sig in i skogen själv kan medverka på arrangerade promenader. Med mer än halva Sveriges yta täckt av skog har vi minst sagt bra förutsättningar för att låta skogen bli en del av våra liv.


Några som vill ge denna möjlighet även till personer utanför landets gränser är Yogastudion Umeå. Med ett retreat kallat Forest Bathing and Yin Yoga vill Yogastudion Umeå/Yogaretreats Norrland/Yogaretreats Northern Lights locka utländska turister till byn Granö i Västerbotten.


Foto: Yogaretreats Northern Lights

Men retreaten är självklart även öppet för svenskar. Under en helg i mars finns därmed möjligheten att äta, yoga och spendera tid i naturen. Retreaten leds av skogsguiden Cornelia Lohf tillsammans med yogaläraren Maria Bergmark och på schemat står en härlig blandning av långa skogspromenader, yinyoga och meditation.


Intresserad och vill läsa mer?


 

Missa inte när vi släpper nytt - prenumerera på våra artiklar!


Kommentare


bottom of page