top of page

Restore me more | Yoga och levande musik i Strängnäs 16 december

Uppdaterat: 8 jan. 2019

En vecka innan jul är det återigen dags för Restore me more på Yogahuset i Strängnäs. Under ledning av Karin Chaikiat Sjödin, yogalärare och mindfulnessinstruktör från Grounded Minds och Yogahuset i Strängnäs, och Johan Österås, lärare och hemmamusiker, erbjuds det på eftermiddagen den 16 december restorative yoga till levande musik. Ett ypperligt tillfälle för dig att göra så lite som möjligt och låta så väl kropp som hjärna återhämta sig.


Karin Chaikiat Sjödin och Johan Österås håller i Restore me more den 16 december

Karin berättar:

Vi har serverat yoga ihop med levande musik ett antal gånger nu, hos oss på Yogahuset Strängnäs. Det är alltid uppskattade tillfällen och vi blir faktiskt själva tagna varje gång av kraften i kombinationen akustisk gitarr, sång och yoga. Vi har haft spelningar där vi kombinerat levande musik med vinyasayoga, yinyoga och restorative yoga. Det är något riktigt speciellt när flera sinnen möts på yogamattan och smälter samman. Var och en får avgöra om det är en spelning tillbringad i yogapositioner eller om det är en yogaklass ackompanjerad av livemusik.


Tredje advent väntar ett ”Restore me more”-event med levande musik och restorative yoga. Karin leder deltagarna in de olika positionerna och medvetandegör andetag och hjärtslag, för att sedan lämna över till Johans sång och gitarr. Johan sätter ihop låtlistan utifrån att låtarna gärna får beröra, antingen med text, melodi eller i mötet mellan de två.


Karin Chaikiat Sjödin, yogalärare och mindfulnessinstruktör

Ofta blir det bitterljuva stycken med teman som rör livsfrågor på olika sätt, som har något att säga till den som lyssnar. Johan ser gärna att låtarna hänger ihop och tillsammans bildar en berättelse, där ena låtan hakar i nästa och skapar en historia.


Många som kommer på våra events är erfarna yogisar men det brukar alltid dyka upp någon som är ny och nyfiken. Oavsett erfarenhet och bakgrund uppmuntrar Karin till att verkligen släppa taget. Att flyta med i musiken för att se vart den tar dig. Att våga luta oss tillbaka in i musiken och in i positionerna och lita på att det bär. Mellan låtarna landar vi alltid i tystnad en stund för att vända blicken inåt och uppleva kontrasten mellan tystnad och ljud. Sedan påbörjas nästa upptäcktsresa in i samspelet mellan position och musik.


Det är fantastiskt att leda yoga på det här sättet och väldigt annorlunda mot mina vanliga klasser där jag ofta guidar och stöttar utförligt i yogisarnas resa emot medvetenhet och närvaro i kropp och andetag. Här är det rätt mycket tvärtom. Jag lämnar över till dem själva att uppleva och vara i det som pågår.


Karin Chaikiat Sjödin, yogalärare och mindfulnessinstruktör

Och som sagt, oavsett hur deltagarna upplever det hela, så lämnar ingen dessa yogaspelningar oberörd. För något magiskt händer när levande musik möter yoga.


Läs mer om eftermiddagen och anmäl dig här. Sista anmälningsdag är 12/12 och max antal deltagare är 14 personer.

 

Vill du få en notis när vi släpper nytt? Prenumerera gratis här!

Commenti


bottom of page