top of page

Reflektioner från höstens varmaste helg: YoDa-festivalen 2018

Uppdaterat: 8 jan. 2019

Häromveckan fick jag frågan vad mina intressen är. Jag funderade ett tag innan jag började rada upp ett antal. Slutsatsen från personen som frågade var att det verkar som om jag gillar att röra på mig. Och ja, det stämmer. Yogan har idag en stor plats I mitt liv, men det är få saker som får mig så glad som att dansa. När Yogatrender.se i år blev mediapartner till YoDa-festivalen (Stockholm Yoga and Dance Festival) var det därför självklart att vi skulle gå dit för att även få uppleva festivalen på plats!


Festivalen började redan på fredagen den 2 november med två workshops och en öppningsceremoni på kvällen. Med start klockan 8 på lördagen var det sedan dags för festivalen att dra igång på riktigt. En uppsjö av fysiska dans- och yogapass samsades med meditationspass, föreläsningar och konserter i åtta olika salar på Balettakademin i Stockholm. Totalt medverkade omkring 250 personer med på festivalen, fördelat på lärare, medhjälpare och deltagare. Stämningen var härligt familjär så väl I bazaaren mellan passen som under passen.


Arrangörerna för YoDa-festivalen Angelica och JOjo

Inför vårt besök på söndagen var vårt enda "problem" att vi hade alldeles för svårt att välja vilka pass vi ville vara med på. Till skillnad från tidigare festivaler vi varit på hade vi inte I förväg behövt bestämma det.Söndagens schema på YoDa-festivalen 2018

Vi frågade en av grundarna bakom festivalen, JOjo, varför de valt att göra så. Han berättade att de ville hålla det öppet både av den enkla anledningen att vad man tyckte kändes rätt när man köpte sin biljett inte nödvändigtvis kändes rätt när man väl var på festivalen. Och för att ge alla möjligheten att känna efter och låta upplevelser från andra pass få vara med och styra vad man gick på nästa timme.


Efter en stunds funderande framför det stora schemat bestämde vi oss till slut för att testa på 5Rhythms med Ajay Rajani på förmiddagen och ta en klass I säkra bakåtböjningar för Anastasia Shevchenko på eftermiddagen. Det var en fantastisk känsla att få dansa till sin egen inre känsla I en av Balettakademins härliga salar, precis som det kändes helt naturligt att gå igenom hur ryggraden fungerar och hur vi håller den frisk i en annan sal.


5Rhythms med Ajay Rajani på YoDa-festivalen 2018

Säkra bakåtböjningar med Anastasia Schevchenko på YoDa-festivalen 2018

Vi lämnade festivalen med härligt genomarbetade kroppar, en känsla av lugn i själen och en längtan till nästa års upplaga. För vad kan egentligen vara bättre än en helg fylld av dans, yoga och glädje?


Comentários


bottom of page