top of page

Mantrat en tung bas när yogan flyttar in Under Bron

Uppdaterat: 8 jan. 2019


Golvet på Stockholmsklubben Under Bron blir en enda stor yogamatta när det bjuds på ovanlig After Work fredagen 5 oktober.

- Vi vill kunna erbjuda oväntade möten och upplevelser för människor som väljer att besöka oss. Att servera en blandning av yoga, DJs, livemusik, poesi, pizza och videokonst är en bra inledning på kvällen, säger Emma Weinerhall, marknadschef på Trädgården & Under Bron.


Curt Lundberg

För fyra år sedan lanserade Under Brons sommarklubb Trädgården en helt ny kombination; yoga med DJ och rökmaskiner. Curt Lundbergs och Christian Wigardts Yoga DJ Sessions blev en succé och snart ett begrepp. Företrädesvis elektronisk musik till yogan och den oslipade miljön visade sig vara uppskattat.

- Stämningen på Yoga DJ Sessions blir mer upprymd jämfört med på yogastudios där det ofta kan vara litet stelt, säger yogaläraren Christian Wigardt. Han fortsätter:

- Vår yoga lutar ofta åt movement-hållet, med innehåll av dansliknande rörelser, och fungerar utmärkt för att slipa bort sin osäkerhet inför nattens dansövningar. Det här är inte en yoga som premierar perfektion - man gör så gott man kan och det ska vara kul. Inga speciella yogakläder behövs.


AW med yoga i klubbmiljö

Emma Weinerhall säger:

- Att Yoga DJ Sessions nu flyttar in i klubben är logiskt och kan litet officiellt kallas "ett friskvårdsinitiativ i klubbmiljö". En kombination av flera olika saker som får dig att ha kul och må bra!

Till premiärkvällen har arrangörerna anlitat Örjan Högberg som gästsolist. Han är mest känd för sin tid i Fläskkvartetten, som arbetade med bland andra Imperiet, Cullbergbaletten, Wallanderfilmerna och Judiska Teatern. Ett gästspel på Yoga DJ Sessions förra året gav mersmak.

Bland övriga gäster märks Henrik Franzén la Fontaine som först blev känd som expressiv sångare i punkbandet Grisen Skriker. Han har varit ishockeyspelare, tränat och undervisat 25 år i tai chi och chi gong. Franzén är numera högstadielärare, dansar och tävlar i lindyhop och har i alla år skrivit poesi och låttexter. Han är en estradör i ordets rätta bemärkelse, har vissa likheter med skådespelaren Klaus Maria Brandauer och har lovat att gå ut såväl hårt som mjukt på AW:t.

Neil Wigardt och Kim Ekberg står för visuals - projektioner av videokonst. Prisbelönta veganrestaurangen Växthuset, som huserar i Under Brons lokaler, har utlovat smakfulla pizza slices för den hungrige. Specialpriser i baren adderar mervärde till ett AW som kommer att låta tala om sig, inte minst i yoga communityn när det gäller frågan om hur nya grupper kan lockas till yogan, i detta fall en chosefri yoga för alla.


Chosefri yoga på mjukt underlag på yoga-AW

- Det är kul att se att responsen är så positiv på blandningen av yoga och en stundtals rätt vild musik, säger Curt Lundberg, som ansvarar för Under Brons serie med Artist talks - samtal med musiker som uppträder på klubben. Curt och Christian producerar tillsammans även Yogapodden Yoga Radio Sessions där flera av samtalen spelas in på Under Bron.

Mer här:

Comentários


bottom of page