top of page

Gör julen extra magisk - med yoga

Idag är det den 6 december. Andra advent är snart här. Julförberedelserna är för många i full gång med planering inför såväl jul- som nyårsfirande, presenter som ska inhandlas eller skapas, julbord som ska ätas och hem ska dekoreras.


Det går en reklamfilm på tv nu där temat är "önskan om en stressfri jul". För många blir tyvärr julen en stressig tid fylld av saker som måste göras, förväntningar från olika håll och för många också en extra stressig tid på jobbet eller i skolan med allt som behöver vara klart innan jul.


Kortvarig stress är ofta jobbigt och inte alls önskvärt. Det är dock inget farligt, så länge vi ser till att återhämta oss ordentligt. Vi är därför jätteglada över att se att det erbjuds ett härligt utbud av yogapass och yogaretreater kring jul - både för de av oss som är stressade, men också för de av oss som faktiskt bara har lite extra tid då.


Nedan listar vi ett litet urval av det som erbjuds kring julen 2018, från norr till söder.


1. Julyoga i Östersund

Yogastället Östersund och Ann Svärdfelt bjuder på julyoga under så väl julhelgen som mellandagarna (den 23-20 december, med undantag för julafton). Det kommer att hållas så väl ledda klasser som klasser i Mysorestil. Läs mer på eventets Facebooksida och missa inte att anmäla dig senast den 16 december.


Yoga med Ann Svärdfelt i Östersund i jul


2. Holiday retreat i Falun

Den 22-26 december har du möjlighet att helt ägna dig åt meditation, reflektion och återhämtning på Lindsbergs kursgård utanför Falun. Tre gånger per dag erbjuds det zenmeditation och på kvällarna hålls kirtans. Det bjuds också på möjligheter att yoga, bada bastu eller att ta tysta skogspromenader. Läs mer om retreatet på Facebook och se ett detaljerat schema här.


Lindsberg kursgård utanför Falun

3. Midvinteryoga - stressfri jul i Stockholm

Den 21 december infaller midvintersolståndet och ljuset börjar långsamt återvända till vår del av världen. På Yoga by Magda i Stockholm har du möjlighet att fira ljusets återkomst med både medicinsk yoga och yinyoga. I pausen bjuds det på varm äppelglögg och tilltugg. Läs mer om Midvinteryogan och om hur du bokar på Facebook.

Fira ljusets återkomst med Midvinteryoga i Stockholm

4. Mellandagsyoga i Värnamo

I mars i år var det dags för Värnamos första yogafestival. Festivalen kommer tillbaka i mars 2019, men du har redan den 29 december möjlighet att delta på deras Mellandagsyoga i Gummifabriken. Under en förmiddag bjuds det på olika typer av yoga, fika och djupavslappning med gongbad. Läs mer och boka din plats på Värnamo yogafestivals hemsida eller på eventets Facebooksida.


Mellandagsyoga i Värnamo

Har du tips på flera ställen som har julyoga? Dela med dig av dina tips på vår Facebooksida eller skicka oss ett mail.

 

Vill du få en notis när vi släpper nytt? Prenumerera gratis här!
コメント


bottom of page