top of page

Autumn Flow dagsretreat på Trinity Yoga

Uppdaterat: 8 jan. 2019

Att åka på endagsretreat var dock precis det jag gjorde förra söndagen. I samband med höstdagjämningen hade Leila Andersson och Petra Seffel Thörnqvist på Trinity Yoga sitt Autumn Flow heldagsretreat och jag fick möjlighet att vara med. Efter att ha ätit frukost hemma på morgonen tog jag min mysigaste sjal, mina mysigaste sockor och mig själv och satte mig i bilen för att ta mig till Sundbyberg.

Tanken bakom retreatet var att ge deltagarna en möjlighet att förbereda sig inför hösten och vintern, att sakta ner och att samla energi. Gruppen för dagen var alldeles lagom stor och stämningen blev direkt vänlig och öppen.

Först ut på dagens schema var en kakaoceremoni. Under ceremonin fick vi med hjälp av kakaon i dryckesform möjlighet att släppa taget om saker som inte länge gynnade oss. Jag personligen har aldrig deltagit i en kakaoceremoni förut och den gjorde stort intryck på mig.


Petra och Leila på Trinity Yoga i Sundbyberg

Efter möjligheten att ta oss in lite djupare i oss själva var det dags att få röra på kroppen lite genom ett hathayogapass. Passet hölls av Petra och var mjukt, men samtidigt energirikt. Vi gavs möjlighet att ta i under vissa delar av klassen, samtidigt som nivån på passet gjorde att vi inte skulle ha slut på energi redan innan lunch.Förmiddagen avslutades med en härlig klangskålsmeditation, där Petra spelade på skålar i så väl kristall som i metall. Jag personligen älskar när någon verkligen kan spela på klangskålar och tyckte att det var ett perfekt sätt att avsluta den första delen av dagen på.


Till lunch bjöds det sedan på en underbart god linssoppa. Soppan med sina tillbehör gjorde att vi kunde äta oss ordentligt mätta utan att riskera att det skulle bli kämpigt att fortsätta yoga efter lunch. Samtalet flöt på från start till slut och lunchen tog snabbt slut.


Vegansk linssoppa till lunch på Trinity Yoga i Sundbyberg

Eftermiddagspasset började med andningsövningar innan det var dags för Leila att guida oss igenom en yinyogaklass. För mig, som har rötter i ashtanga och vinyasa, kommer yinyogan inte naturligt. Varje bra lärare jag har möjlighet att ta ett pass för, lotsar mig dock sakta men säkert in i denna, för mig, nya värld av yoga. Efter denna klass hade jag kommit ännu ett steg på vägen och trots att det ibland blev lite kämpigt mentalt kände jag ännu mer hur jag behöver hitta den där balansen i min egen praktik.


Yinyogan följdes av en trummeditation. Precis som under klangskålsmeditationen gick ljudet rakt in i kroppen. Petra spelade på trumman medan hon guidade oss genom en visualiseringsmeditation. För mig berörde denna meditation mig på djupet, precis som den inledande kakaoceremonin hade gjort.


Till sist var det dags för sista punkten på schemat - fika, dragning av orakelkort och lite mer samtal. När dagen avslutades klockan 17 kan jag inte beskriva känslan jag hade i kroppen som något annat än lycka och balans. Trots att jag försöker meditera dagligen var det länge sedan jag tog mig tid att ge mig själv en hel dag så här.


Fikapaus på heldagsretreat hos Trinity Yoga

Efter en fantastisk dag fylld med yoga, meditation, samtal och ceremoni var jag helt nöjd med att åka därifrån och tillbaka till vardagen. Tillbaka till äppelmoskok och jobb. Men med en helt ny känsla av balans och en påminnelse av vikten av att fortsätta ge mig själv mer tid under höstens och vinterns mörkare dagar.


Vill du se mer av studion och dagen? Ta en titt i galleriet nedan:
 

Vi på Yogatrender.se brinner för att sprida information om evenemang, stora som små. Vi försöker medverka på olika event och skriva om våra upplevelser, med förhoppningen att fler ska upptäcka så många delar som möjligt av det fantastiska yogautbud vi har.

Comments


bottom of page