top of page

Tre insikter från Yoga Games 2018 i StockholmYoga Games 2018 i Stockholm

Helgen som var gick den fjärde upplagan av Yoga Games – The Nordic Yoga Conference av stapeln i Stockholm. Två och en halv dagar fullproppade med workshops, yogaklasser, föreläsningar och en stor yogamässa. För oss på Yogatrender.se så var detta andra året vi var på Yoga Games. Vi var så nöjda med förra året att vi inte kunde låta bli att gå igen och vi blev inte besvikna. Visa av förra årets träningsvärk (både i knopp och kropp) la vi ambitionsnivån lite lägre och sänkte antalet pass från tio klasser förra året till sex klasser och en föreläsning i år. Nedan listar vi tre saker som vi tar med oss från detta år.

  1. Det finns verkligen något för alla Det är få saker som är så motiverande som att gå på mässa eller kurs. Slå ihop det och motivationen stiger till helt nya höjder! Även om du har en praktik som du är nöjd med, våga prova något nytt! Du kanske inte blir frälst, men det finns alltid något litet som går att ta med sig och kombinera med det du redan har. För vår del blev det att prova Kundaliniyoga, efter att ha ägnat ett antal år åt främst Ashtanga- och Vinyasayoga. Vi kommer inte byta spår nu direkt, men den timmen sådde ändå ett frö om att det finns så oändligt mycket mer att utforska.

  2. Hitta en eller flera lärare som inspirerar dig Det här rådet dyker upp titt som tätt, men för vår del var det inte förrän nu som det verkligen sjönk in. I dag är många stolta över att vara ”självlärda” genom Instagram eller någon e-bok, men att verkligen ha en eller flera lärare som inspirerar och förklarar så att du förstår är guld värt. Även om du inte har möjlighet att välja och vraka bland fysiska studios där du bor, så kanske det finns någon lärare på någon av alla onlineyogaplattformar? De kan visserligen inte hoppa ur datorn och hjälpa dig på plats, men kan kanske ändå vara en mellanväg som är värd att ta?

  3. Let go of the drama of your yoga practice Många är vi som blir inspirerade av alla viga yogis på Instagram som till synes kan vrida ut och in på sig själva, eller alla de som utan problem ställer sig på händer eller huvud. Inspiration är visserligen bra, men inte om det gör att du tvingar in dig i positioner som varken din kropp eller ditt sinne är redo för. Se istället till att du har en solid bas att stå på genom att kontinuerligt jobba på grunderna. Låt också egot ta en paus och gör det som du behöver (både mentalt och fysiskt), men som kanske inte ser snyggt ut eller som just nu känns som det leder dit ditt ego vill. Din praktik kommer garanterat att bli roligare, och din kropp kommer att tacka dig!

Comments


bottom of page