top of page

Smarta yogakläderNadi X

Saker och ting kopplas upp i allt snabbare takt omkring oss och vi kan med hjälp av våra mobiltelefoner numera prata med allt ifrån våra kylskåp till våra bilar. Nu har teknologin på riktigt kommit även till yogan. Jag syftar då inte på alla onlineyogaplattformar som numera finns (detta kommer vi beröra i en artikel längre fram), utan på något helt nytt.

Det New York-baserade företaget Wearable X har tagit fram en helt ny generation av yogakläder, som du kopplar ihop med din mobiltelefon via bluetooth. Kollektionen Nadi X har inbyggda sensorer som känner av vilken yogaposition du befinner dig i och genom lätta vibrationer ger dig vägledning. Visionen är att vibrationerna ska uppfattas som en yogalärares hand, som visar vilka justeringar du bör göra för att komma rätt i positionen. Ett exempel som ges är att om din höft är roterad för mycket inåt, så kommer en vibration att röra sig inifrån och ut längs med din höft och på så sätt indikera att du bör vrida ut höften.

I byxorna finns fem sensorer inbyggda. Dessa ska tillsammans kunna identifiera 30 olika yogapositioner och hjälpa dig att justera dina höfter, knän och fötter. I dagsläget innehåller kollektionen endast byxor, men företaget arbetar med att även ta fram en topp.

Ny teknologi är alltid lite dyrare och i dagsläget säljs de smarta yogabyxorna för $299. Trots den prislappen tycker vi på Yogatrender att det är en spännande sak som kan vara rolig att hålla ögonen på i framtiden!


Berätta gärna för oss vad du tycker kring smarta yogakläder och att även yogan blir alltmer uppkopplad!

コメント


bottom of page