top of page

iYoga? - Apple satsar på yoganApple satsar på yogan

Allteftersom yogan blir alltmer populär och tar en allt större plats i våra teknologifyllda liv, är det nog oundvikligt att även yogan kopplas ihop med tekniken. Vi har förut skrivit om smarta yogakläder. Nu visar även Apple ett intresse för att knyta ihop teknologi och yoga. De har skickat in en patentansökan på nya algoritmer som är speciellt framtagna för att förstå vilka yogapositioner och i vissa fall till och med vilken typ av yoga som utövas. Detta sägs vara möjligt genom en bärbar enhet som mäter hjärtfrekvens, rörelse och användarens samt omgivningens temperaturer. Enhetens utformning är i övrigt inte specificerad, men vågar vi gissa på att det hela kommer att bli en del av en framtida Appleklocka?

Målet med det hela sägs vara att kunna beräkna antalet kalorier som bränns i samband med yogautövandet. Nyttan med detta och huruvida det går i linje med yogans syfte kan självklart diskuteras, men det sägs ju ofta att det inom yogan finns något för alla. Och att kunna kartlägga sina favorityogapositioner, likt att räkna sina dagliga steg, kanske är en bra morot för vissa?

En patentansökan innebär dock inte att idén verkligen kommer att förverkligas. Vi på Yogatrender.se tycker ändå att det kan vara en rolig sak att hålla ögonen på och det kommer med stor sannolikhet komma fler liknande idéer från andra aktörer framöver.

Patentansökan i sin helhet hittar ni här.

Vi är nyfikna på att höra vad ni som yogar tycker om kombinationen teknologi + yoga! Kommentera nedan eller skriv till oss på Facebook.


Comments


bottom of page