top of page

Delad yogaberättelse #5

Uppdaterat: 8 okt. 2018


Denna torsdag är det dags att återigen inspireras av en yogaberättelse. Tack för att ni delar med er! Idag berättar Lena om hur hon kom i kontakt med yogan genom sin utbildning och hur den efter ett litet uppehåll kom tillbaka för att stanna.

Information om hur du bidrar med din egen yogaberättelse hittar du längre ner.

 

Mitt första möte med yoga var när jag gick min utbildning till förskollärare det är 16 år sedan. Jag skulle skriva en uppsats om barn och avspänning. Vi skulle göra olika övningar avslappningar med en barngrupp och observera om de blev lugnare av det.

En av övningarna var yoga. Min handledare frågade om vi provat yoga. Nej, det hade jag inte så jag letade upp ett ställe där de hade yoga 1 gång i veckan. Jag skulle ha med en filt o kudde jag tyckte det var märkligt. Tror jag gick på den yogan tre gånger. Vi gjorde en övning där jag hade händerna i golvet o klättrade upp med fötterna på väggen. Jag blev alldeles varm i hela kroppen. Gillade avslappningen och kände mig alltid så utvilad efteråt. Detta bidrog till att jag anmälde mig till ashtangayoga och gick på det i ungefär två år. Vet inte riktigt varför jag slutade.

Flera år senare hade jag börjat löpträna åka skidor och tränade på gym. Jag blev både starkare och snabbare men också stelare. Så stel så jag fick ont. Började gå på gymmets yoga igen det blev bättre med stelheten. Samtidigt började jag själv fundera över olika yoga former provade både kundalini och yinyoga. Började av nån konstig anledning googla på yogalärarutbildningar och hittade en i en stad 13 mil ifrån mig. Jag anmälde mig och gick den. Det var kundaliniyoga.

Nästa helg går jag en lärarutbildning i yinyoga. Ska börja ha yoga genom Medborgarskolan till hösten. Yoga är nu en självklar del i mitt liv yogar alternativt mediterar en stund varje dag och det gör mig så gott. Det har även bidragit till att jag är mer uppmärksam vad jag äter och hur jag mår av det.

 

Vill du också bidra med din yogaberättelse? Den kan vara kort eller lång, spännande eller helt vanlig. Alla berättelser har samma värde. Läs mer om hur du skickar in din berättelse här. Som tack för ditt bidrag får du ett presentkort på 100 kr hos Naturlig yoga, en webbshop med miljövänliga yogamattor i kork och yogasmycken.

Vill du inte missa några artiklar? Se då till att börja prenumerera!


Comments


bottom of page