top of page

Delad yogaberättelse: #4

Uppdaterat: 27 okt. 2018


Startskottet var ett yogaretreat. Åtta år senare har yogan hjälpt Pia igenom såväl yrsel- och migränproblem som rehabilitering av en knäskada. Läs Pias inspirerande yogaberättelse!

Information om hur du bidrar med din egen yogaberättelse hittar du längre ner.

 

Jag började utforska yoga för kanske åtta år sedan. Jag hade stora problem med migrän och letade efter livsstilsförändringar som kunde hjälpa. I början hade jag svårt att hitta rätt form av yoga, mycket för att jag själv inte riktigt visste vad jag var ute efter. Jag är också kort och har varit överviktig hela mitt liv och kände inte riktigt att jag passade in. Jag såg (och ser) inte ut som den typiska yogin.

Mitt genombrott kom när jag tog mod till mig och anmälde mig till ett yogaretreat. Jag träffade en underbar grupp människor som var varma, accepterande och inbjudande. Yogaledaren var fantastisk och fick mig att förstå att yoga inte handlar om att försöka trycka in mig i någon sorts yogimall. Hon lärde mig att anpassa positioner, att låta det som kom upp inom mig under yogan vara och att vara närvarande i min kropp så att jag kan ge den det den behöver. Jag fick också tips och förslag på hur jag kunde fortsätta att utforska yoga efter det att jag kom hem, bland annat berättade hon om den app jag fortfarande använder för att göra yoga hemma.

Min yogaresa efter denna retreat är fortfarande lite krokig, men alltid närvarande. Jag gör yoga hemma kanske fem dagar i veckan mellan en kvart och en halvtimme per gång. Emellanåt har jag ett par månaders uppehåll då och då när jag inte klarar att upprätthålla det, men jag kommer alltid tillbaks.

Yogan har blivit mitt sätt att kunna vara närvarande i min kropp. Den har hjälpt mig att ta mig igen svåra yrselproblem och rehabilitera en knäskada. Den har hjälpt mig bli snällare mot mig själv och den har hjälpt mig att minska migränproblemen. Jag är ingen superyogi men yogan har en viktig roll i mitt liv och jag är så tacksam för allt den har gett mig.

 

Vill du också bidra med din yogaberättelse? Den kan vara kort eller lång, spännande eller helt vanlig. Alla berättelser har samma värde. Läs mer om hur du skickar in din berättelse här. Som tack för ditt bidrag får du ett presentkort på 100 kr hos Naturlig yoga, en webbshop med miljövänliga yogamattor i kork och yogasmycken.

Vill du inte missa några artiklar? Se då till att börja prenumerera!


Comments


bottom of page