top of page

Delad yogaberättelse: #1


Vi på Yogatrender.se brinner för att sprida yoga och för att hjälpa folk att se att det finns något för alla. I söndags bad vi er att bidra med era egna erfarenheter kring hur ni kom i kontakt med yoga och vad yoga betyder för er, genom att skicka in era yogaberättelser. Det tog inte lång tid innan vi fick börja ta del av era härliga berättelser. Vi har därför glädjen att redan nu publicera den första berättelsen, med förhoppningen att inspirera någon.

Information om hur du kan bidra med din yogaberättelse hittar du längre ner.

Den första berättelsen kommer från Catherine, läs och inspireras!

 

Min yoga har verkligen utmanat mig både fysiskt och mentalt, men också stöttat mig och gett mig energi och kraft tillbaka. Den har ökat min kroppsmedvetenhet och samtidigt avdramatiserat kroppen och det är jätteskönt.

Min resa började för ca 5 år sedan, jag hade provat poweryoga några år innan men nu blev det mer intensivt. Det som till en början verkade helt omöjligt kan jag idag le åt när jag upptäcker att jag gör det utan att ens reflektera att det en gång var så svårt. Som t ex hur långt ett enda andetag skulle räcka, och hur mycket jag skulle hinna röra mig under tiden det varade :). För att inte tala om alla svåra positioner som man bryter ner och tar till sig med öppet sinne. Att första gången klara ett huvudstående vid 46 års ålder var ren eufori :).

En tid hade jag problem med sköldkörteln, då hittade jag sekvenser i yogan som jag är säker på hjälpte mig genom det. Till och från har jag väldiga problem med mina axlar, nu har jag hittat modifikationer som gör att jag ändå kan ha ett härligt flöde och följa serierna i Ashtanga som är min huvud-yoga. Men jag gör det på mitt sätt och det är ok!

Jag blev erbjuden att hålla klasser i en studio där jag bor. Blev jätteglad och smickrad och körde på. Det visade sig vara lite för tidigt, hjärnan och hjärtat ville men kroppen sa ifrån. Glädjen i yogan försvann och la ytterligare stress till mitt liv. Insåg att det hade blivit business och jag tappade sugen. Som jag längtade efter glädjen igen. Jag slutade ha klasser och sakta men säkert hittade jag tillbaka till den goa känslan istället.

Har nyligen haft en period av utmattningssyndrom när ingenting är roligt längre. Jag slutade läsa böcker, som jag älskar, jag slutade laga mat, sov väldigt oroligt, grät mycket, ville inte följa med på något och var nog ingen särskilt rolig människa att vara med. Jag släppte dock aldrig yogan, och är idag helt säker på att den höll mig från att falla igenom helt. Nu gör jag min yoga mestadels hemma, när jag vill, hur jag vill, till vilken musik som helst och leklusten är tillbaka. Jag tror att jag kommer hålla kvar vid yogan resten av mitt liv. Ibland bara några medvetna andetag, andra dagar 2-timmarspass för att det är så härligt där och då.

Lev väl, var fantastisk och fortsätt yoga. Jag är fantastisk, du är fantastisk och för det finns inga regler, du bestämmer .

<3 Catherine

 

Vill du också bidra med din yogaberättelse? Den kan vara kort eller lång, häftig eller inte. Alla berättelser har samma värde. Läs mer om hur du skickar in din berättelse här. Som tack för ditt bidrag får du ett presentkort på 100 kr hos Naturlig yoga, en webbshop med miljövänliga yogamattor i kork och yogasmycken.


Comments


bottom of page