top of page

Artikelserie: Vägen till att bli yogalärare - Del 1Artikelserie av Angelica Hummel: Vägen till att bli yogalärare

Det här är den första artikeln i en ny artikelserie skriven av vår chefredaktör Angelica. Hon berättar om hur hon tog steget att göra yogan till en större del av hennes liv genom att bli yogalärare. Med artiklarna hoppas hon inspirera andra, oavsett om de går i samma tankar eller inte. Hon blandar sina erfarenheter och tips från tiden från student till certifierad lärare med funderingar och tankar kring livet och drömmar.

 

När yogan kom in i mitt liv hade jag till en början inte en tanke på att jag en dag skulle börja lära ut. Jag tycker ju inte att det är särskilt roligt att varken stå framför folk eller att vara i centrum. Och enligt mig behövde man kunna allt för att kunna lära ut. Hur skulle jag någonsin komma dit?

Början till allt som till slut skulle leda till att jag valde att bli yogalärare var när jag några år efter att jag börjat med yoga började med pole dance. Vi började alla som nybörjare. Vissa var från början naturligt viga, eller starka, eller modiga. Det blev tidigt tydligt att vad som är enkelt för någon är som ett oöverstigligt berg för någon annan. Bara av den enkla anledningen att vi alla var olika. Det blev naturligt att försöka hjälpa varandra att lista ut tricken, eftersom det oftast fanns någon eller några som redan klarat dem medan andra fortfarande jobbade på dem.

Jag upptäckte ganska snabbt att jag gillade att försöka förklara för mina vänner hur de kunde klara av tricken som jag förstod mig på. Och även om de inte klarade dem, kanske kände sig lite modigare eller kom på vad de behövde jobba på. Jag kände att jag hade lätt för att förklara saker på olika sätt och att jag kunde bidra med små tips och trick för att få dem att tänka på rätt sätt. Tillsammans kunde tog vi ta fram justeringar som fungerade. Jag älskade den känslan!

Denna känsla återkom även i andra, liknande, sammanhang. Sakta började jag inse att det, till skillnad från vad jag trott, inte handlar om att du som lärare ska veta allt och överföra den kunskapen "på" eleverna. Att vara lärare innebär istället att du ska jobba tillsammans med dina elever för att ge dem de verktyg som för dem närmare sina mål. Att vara lärare är inte heller lika med att konstant stå i centrum. Visst är det oundvikligt att eleverna tittar på dig när du demonstrerar saker, men på det stora hela är det istället eleverna som står i centrum. Och du kommer aldrig att kunna allt.

Annons


Nytt yogasmycke från Skoglig: Boho Beautiful

Den känslan, i kombination med att olika livshändelser ledde till att yogan kom att betyda otroligt mycket för mig, fick mig att börja fundera på att bli yogalärare. Men hur skulle jag gå tillväga för att ta mig dit? Världen fullkomligt svämmar över av yogalärarutbildningar. Vad var det som gjorde mig unik och vad ville jag uppnå med att börja lära ut yoga?

I nästa del av serien berättar jag om hur jag, efter nästan ett år av att leta efter rätt utbildning, helt plötsligt visste.

Kramar,

Angelica

Kommentare


bottom of page